De eerste week!! - Reisverslag uit Millerville, Verenigde Staten van Ben Löwik - WaarBenJij.nu De eerste week!! - Reisverslag uit Millerville, Verenigde Staten van Ben Löwik - WaarBenJij.nu

De eerste week!!

Door: benlowik

Blijf op de hoogte en volg Ben

14 Februari 2012 | Verenigde Staten, Millerville

Zondag 12 Februari

Hallo allemaal, hier weer een verhaaltje vanuit het koude USA. Na een vrij vermoeiede week ben ik helaas niet in zo’n creatieve bui als vorige week maar probeer er toch iets leuks van te maken. Trouwens allemaal bedankt voor de leuke reacties en de vele interesse die jullie tonen. Echt geweldig!!
We zijn inmiddels weer een weekje verder en hebben weer het 1 en ander meegemaakt terwijl jullie allemaal druk waren met de voorbereiding voor carnaval. Ik zal dit verhaal niet zo lang maken als het vorige aangezien jullie beslist meer te doen hebben dan mijn storys over mijn studenten tripje te lezen haha. Ook heb ik weer een aantal foto’s toegevoegd veel plezier met het bekijken hiervan. Na de leuke verjaardag van Bas vorige week zondag moesten we deze week dus aan de bak. Maandag morgen om 07:00 moesten we aanwezig zijn bij JB tractors. Dat is ongeveer 3 mijl rijden en we moesten natuurlijk eerst brood etc smeren. Dus gaan we er elke morgen om 06:00 uit. Eenmaal aangekomen werd er overlegd wat er gedaan moest worden.
JB tractors timmert aan de weg doordat ze in een aantal jaren gegroeid zijn tot dit bedrijf dat eerst in 1 klein pand zat. Inmiddels is het 3e pand gereed, dit wordt een nieuwe werkplaats en in dit gebouw zit tevens het kantoor en natuurlijk niet te vergeten een kantine! Op de plek waar dit gebouw staat was eerst de oude werkplaats, en die is afgebroken, ze hebben daarom tijdelijk een andere hal als werkplaats gebruikt waar normaal in de winter alle trekkers staan. Deze staan hier omdat het kwik hier regelmatig tot -20 zakt, en met die temperaturen starten deze stalen monsters niet zo best. Nu dus eindelijk de nieuwe werkplaats gereed is moet alle apparatuur en gereedschap verhuisd worden naar de nieuwe shop. Hier zijn we dan ook vrijwel de hele week druk mee geweest, de machines moesten niet alleen verplaatst worden maar ook schoon worden gespoten en er werd nagedacht over hoe alles het beste kon worden ingericht. Daarnaast heeft JB ook een voorraad onderdelen voor bepaalde tractoren omdat levertijden lang kunnen zijn omdat amerika nu eenmaal heel groot is hetgeen qua vervoer soms niet zo handig en tijdbesparend is. Dit moe(s)t ook allemaal nog over en moet een plek krijgen in de nieuwe hal. Pff dan besef je pas hoeveel spullen je door de jaren heen kunt verzamelen. Trouwens in amerika gebruiken ze heel andere maten overal voor, dus ook met gereedschap is het iedere keer weer zoeken naar de juiste maat, maar dit went snel doordat je ook niet iedere keer een ander wilt vragen hoe dat zit en je het dus zelf maar uitzoekt. Verhuizen is dus hetgeen wat we veel doen deze week, dit levert niet alleen voor jb voordelen op maar ook voor onszelf…. We hoeven namelijk niet naar de sportschool want beweging krijgen we genoeg ;) over de vooruitgang van dit project houd ik jullie op de hoogte..

Dan even over mijzelf, nu ik hier een week ben heb ik wel veel meer van de prachtige omgeving gezien, het weer was deze week een paar dagen bijzonder mooi. Mega blauwe lucht en helder weer, zie ook de foto’s. Maar ook kou hebben we gehad, het koudste was -20 ongeveer. Met een gevoelstemperatuur van -40. Zelfs een jagermeister helpt daar niet tegen haha. Ook heb ik meer mensen leren kennen, mij valt op dat ze allemaal heel open zijn en aardig. Dit maakt het makkelijker om hier te zijn. Want je denkt toch regelmatig aan huis en aan iedereen, gelukkig hebben we internet en telefoon dus contact heb ik gelukkig genoeg met het thuisfront. Verder kan ik het goed volhouden hier, in het bedrijf is het soms wel wennen vanwege de cultuur en taal verschillen en alle andere maten die ze voor bepaalde dingen gebruiken, Temperatuur is in fahrenheid, afstanden in inches, geen liters maar gallons, en allerlei van die zaken. Maar hier wen je vanzelf wel aan merk ik nu na een week. Naast het werk hebben we ook nog andere dingen te doen hier, huishouden, wassen, zorgen dat er eten in huis in en noem maar op. Zo krijg je toch wel meer waardering voor alles wat je thuis lekker makkelijk voor elkaar hebt. Hier moet je het zelf maar doen haha. Gelukkig hoeven we geen eten te koken omdat we lekker bij Bas en Anneke aan kunnen schuiven waar we verwend worden met zaken als stampot wortel en boerenkool en andere Hollandse kost. Dit is ook wel fijn omdat we nog zoveel andere dingen regelen moeten en we dus erg druk zijn.
Al met al komen we de werkweek wel goed door en ’s avonds gingen we nog vaak even terug naar de werkplaats om nog een paar kleine dingen te doen en dan dronken we een pilsje na.
Trouwens Siebolt, de vader van Bas die vorige week met ons mee reisde is vrijdag weer naar huis gegaan. Op donderdag avond liep het daarom een beetje uit de hand waardoor we pas om 2 uur in bed lagen.. vrijdagochtend verliep daarom stroef en zijn we daarom ‘s avonds maar op tijd naar bed gegaan. Zaterdags werken ze hier niet de hele dag en hadden we dus mooi om 3 uur vrij. Het was prachtig weer dus mooi ff gelegenheid om een paar plaatjes te schieten. Bas en Anneke hadden zichzelf en Berd en mij opgegeven voor een thema avond, omdat vrienden van hun daar ook naartoe gingen. Deze avond was bij een Winery, dus een bedrijf waar ze wijn maken maar ook feesten, trouwerijen etc houden. Om 5 uur moesten we in Brandon zijn, 5 mijl verderop daar zouden we wachten op de vrienden van Bas en Anneke. Scott en Amanda waren hun namen, Scott is vanwege zijn nogal grote formaat haast niet te missen. Maar het was echter een aardige en gezellige vent. Later kwamen we bij de winery aan, en zagen we al het blinkende materiaal op de parkeerplaats staan. Toen kregen we al het gevoel dat het een chique bedoeling was en dat bleek later ook zo te zijn. Allemaal dames in gala jurken en heren netjes met stropdas en pantalon… oeps daar komen wij hollanders weer aan haha.
Het Thema van deze avond was een moordavond en er werd een soort interactief stukje gespeeld waarop het publiek dan moest reageren en uiteindelijk raden moesten wie de moordenaar was. Natuurlijk werden wij als hollanders er weer doorheen gehaald de gehele avond. Het eten was ook inbegrepen en daar deden we ons dan ook tegoed aan deze avond. Aangezien het een winery was moesten we dus ook wijn drinken… op aanraden van scott toch maar even geprobeerd. Maar dit bevestigde maar even weer dat wijn niet mijn ding is.
Toen de avond was afgelopen zijn we even naar een bar gegaan vlakbij millerville, opvallend in deze bar is dat het volk zelf muziek kan uitkiezen dmv soort digitale jukebox. En daarnaast zit in elke bar een hoekje waar je lootjes kunt kopen. Dit wordt zeer veel gedaan door de lokale bevolking. Gelukkig konden we hier ook weer een fijn biertje drinken, zie foto.
Op de zondag ben ik alweer vroeg uit de veren omdat ik beloofd heb ff met mijn duifje te skypen, een aangezien ze naar het cv in albergen wil en we en tijdsverschil hebben zit ik ’s ochtends al om half 9 in het kantoor achter de pc. Wel gek om iedereen zo te zien via internet maar tegelijk ook wel fijn. Na het skypen moesten we de auto ophalen bij een jongen die ons zaterdag naar huis heeft gebracht. Toen had ik mooi even de tijd om rond te rijden en de prachtige omgeving te bekijken. Helaas was dit geen zondag van niks doen, omdat er de nodigde boodschappen benodigd waren en Bas en Anneke ook spul moesten halen. Dus zijn we samen naar Alexandria gegaan. In mijn vorige reisverslag vertelde ik al over de grote winkels enzo. Hier heb ik dus ook maar ff een paar foto’s van gemaakt. En van deze winkels staan er wel een stuk of 5. Tijdens het winkelen bekijk je zoveel spullen dat je ogen ervan draaien en hetgeen ervoor zorgde dat ik blij was weer in de auto te zitten. Nee dan geef mij Wallerbosch maar haha. Toen we erweer waren kreeg Bas telefoon, we moesten even komen kijken bij iemand die aan het ijsvissen was. Dit doen ze hier erg veel, zoals ik ook al in mijn vorige verslag schreef. Toch wel een gek idee toen we het ijs opreden met de ford die bijna 3 ton weegt. Het ijs is 2 foot dik ofwel 60 cm. Maar af en toe kraakt het wel, waardoor je met een gerust hart in de auto zit…. Slik..
Eenmaal bij het huisje kregen we tekst en uitleg en het was erg interessant. Ze zitten in een huisje waar geen ramen in zitten, maar het water wordt verlicht door de zon waardoor je heel helder in het water kijkt en dus eventuele vissen zo kunt zien zwemmen. Deze worden dan gelokt met een nep visje en als hij binnen bereik is proberen ze hem met een spies te vangen. Erg primitief maar toch leuk om te zien. Helaas hebben wij geen beet, maar dat is ook niet zo gek met al dat lawaai dat we veroorzaakten haha.
Tevens krijg ik hier het bericht dat de kroegtijgers de 1e plek tijdens de optocht van albergen hebben veroverd. Chapeau jongens en proficiat hiermee !!

Al met al toch wel een leuk weekend en hebben we weer genoeg gezien, gehoord en meegemaakt. Hopelijk volgen er nog meer zodat ik jullie nog het 1 en ander kan vertellen ;)

Voor nu alvast allemaal een fijn carnaval toegewenst en drink die van mij er maar bij op haha.
Ik ga maar eens naar bed want het is 22:15 momenteel en om 06:00 gaat de wekker weer.
Het volgende verslag schrijf ik als er meer interessant spul is om jullie te vertellen, dus hou de blog in de gaten.

Vele groeten vanuit het ijzige minnesota!!

• 14 Februari 2012 - 06:18

Max Van Marion:

He die Ben ... Hard werken kun je goed op slapen .... Het is natuurlijk even wennen, maar voor je het weet zit je in je ritme en vliegen de weken voorbij. Het is net als bij een nieuwe baan alles vragen en denken dat je niets weet dat is heel vermoeiend maar gaat snel Ok. Duurt niet lang dan ga je het allemaal al weer missen !! :) Vraagje ligt Annandale Minenesota bij jullie in de buurt ? daar krijgen wij Gereedschap weg. MALCO Products .... Misschien een brugje bouwen ... Nog Völle wil en tot het volgende verslag !! Grtz.....

• 14 Februari 2012 - 07:12

Marion:

Hoi Ben, super om weer een verslag van je te lezen, ondanks dat we al veel dingen gehoord hadden. Mooi die foto's,kun je je nog beter een voorstelling maken van waar je zit en met wie.
    Maar voor ons was het ook raar en moeilijk om je via skype te zien ,al is het wel een uitkomst hoor!!!
    Heel veel plezier deze week en tot gauw!liefs Marion

• 14 Februari 2012 - 07:39

Ma:

hoi Ben
    Ik heb weer genoten van je verslag,mooi hoor en inderdaad erg grote winkels,en die scot zag er wel goed uit hoop niet dat jij daar ook zo groeit.moet je hier weer aan de wandel lachen.We waren wel blij dat we je even konden zien zondag.en we zijn nog steeds met onze outfit voor papsleefndag aan het prutsen kiekn oft wat wot dikke knuf Ma

• 14 Februari 2012 - 07:53

Annie Reinerink:

Ziet er mooi, maar wel koud uit Ben.
    In die winkels kon ik mij wel een paar uur vermaken... Dat ijsvissen is misschien ook wel iets voor jouw pa.
    Geniet ervan! Tot je volgende verslag, de hartelijke groeten.

• 14 Februari 2012 - 08:09

Daan En Pien:

Hey brother Ben,

Super om weer een verhaal te lezen. En wat een super uitzicht vanuit het lake house. Kan me voorstellen dat je s'avonds de knollen wel op hebt. Maar als je straks in het andere huis zit zal het wel iets anders zijn. Ik vond het fijn om je te zien, is toch wel mooi dat dit kan tegenwoordig. Ieverd, doe rfustig aan, en ik kijk uit naar je volgende verslag.

Dikke knuffel van ons

• 14 Februari 2012 - 08:14

Leuvink:

joww andere leuvink

Super verslagje hoor , erg mooi !! leuke foto's , weet nu al dat marloes haarhuis erg blij is met die honden foto's , ze is er helemaal weg van haha. Nou doet kalm aan en een dikke knuf en kus van je zus

• 14 Februari 2012 - 09:07

Stephanie:

Haa lieverd!!
    Wat een lang en mooi verhaal, je had me het een en ander al uitgelegd op de skype, dat was wel raar om je zo te zien, maar wel erg fijn.... En wat het je een mooie foto's en wat een uitzicht daar, kreeg er kippenvel van.. Ik zelf heb donders veel zin om dat ook allemaal te zien.. En net wat je zegt idd de walmart is daar megaa...
    Die scott is ook niet over het hoofd te zien, net wat je ma zegt, ga er niet vanuit dat jij zo bent als je weer komt:P hahaha.. Lieve schat, ik verlang nu alweer naar je volgende blog en we bellen en smssen snel weer.. Ik hou van je lief(L) Dikke kus en een dikke warme knuffel van jou duifje:P

• 14 Februari 2012 - 13:57

Wendy Kroeze:

Hej Ben,

Ook ik heb je blog ontdekt!! haha...
    Zal je de komende tijd ook gaan volgen! Ziet er allemaal super uit daar!! Goed om te horen dat je nog niet verandert bent en nog steeds niks van de wijn moet weten! ;)
    Veel plezier nog daar en ik zal een borrel extra drinken met je zus deze carnaval om te zorgen dat ze niet minder drinkt nu jij er niet bent! ;)
    Völle wille nog daar en succes!!

Greetzzz....

• 14 Februari 2012 - 18:11

Wieke:

Ha die Ben!
    Zozo, dat ziet dr goed uit daar in de USA!
    Leuk om je verhalen te lezen en super die foto's!
    Veel plezier nog daar,
    Groetjes vanuit Hezingen

• 15 Februari 2012 - 16:54

Robert Moelard:

Hoi Ben,

Mooi dat je het zo naar je zin hebt daar en ik lees vol bewondering je verhalen en zal dat ook zeker blijven doen. Was vandaag nog even bij je Pa in de garage en hoorde ook daar alleen maar positieve dingen over je. Hou vol zo en tot sprekens.

Gr. Robert